Stallen


Op ons bedrijf staan op dit moment 4 stallen. In deze stallen zitten in totaal 90.000 leghennen. Het systeem in drie de stallen is het zelfde, dit systeem heet Salmet. Salmet is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in legpluimveesystemen. Het systeem in de nieuwste stal is afkomstig van Big Dutchman, een van de marktleiders in legpluimveesystemen.

Stal 1 en 3
In deze stallen staat hetzelfde systeem, namelijk systeem Highrise 3. De kippen kunnen in dit systeem alles doen waar ze behoefte aan hebben. Scharrelen op de grond en eten en drinken op het systeem zelf. Overal op het systeem zelf zitten zitstokken waar de kippen op kunnen gaan slapen. Kippen slapen graag hoog en zullen dus uit zichzelf gebruik maken van deze zitstokken.
Stal 1 en 3
Stal 2
In deze stal staat het systeem Highrise 1. Ons bedrijf is de enige in de Benelux die dit systeem heeft staan. De kippen kunnen in dit systeem beneden scharrelen (zie de webcam) en boven kunnen ze eten, drinken, slapen en hun ei leggen. Hieronder is een schematische tekening weergegeven van deze stal.
Stal 2

Stal 4
In deze stal staat het systeem ‘Big Dutchman Natura Step’. De kippen hier kunnen zowel binnen als in de overdekte buitentuin scharrelen. Ook wordt er graan gestrooid, pikstenen weggelegd en stro opgehangen. Dit syteem voldoet aan het ‘Beter Leven Keurmerk 1 ster’.