Ons bedrijf


Wij zijn in 1990 begonnen met het houden van kippen in Bosschenhoofd. Op deze locatie hadden we 10.000 kippen gehuisvest in het kooisysteem, deze zaten verdeeld in 3 stallen. In de loop van de jaren hebben we deze systemen vervangen door het scharrelsysteem en
we konden toen in totaal 11.000 scharrelkippen houden. In deze jaren zijn we ook trotse ouders geworden van 3 dochters.

In 1996 kochten we een tweede locatie aan de Weg naar Wouw in Huijbergen. Op deze locatie stonden 2 stallen met in totaal 40.000 kippen gehuisvest in het kooisysteem. Een jaar later verkochten we de locatie in Bosschenhoofd en gingen we bij het bedrijf in Huijbergen wonen.

Door in 1998 een van de twee stallen te renoveren konden we in die stal 30.000 kippen, in het vernieuwde kooisysteem, houden. In 2000 werd de andere stal ook gerenoveerd, in deze stal konden toen 25.000 kippen worden gehouden. Ook in deze stal werd een nieuw kooisysteem geplaatst.

Omdat we niet meer afhankelijk wilden zijn van de grillen in de Nederlandse wetgeving besloten we ervoor om in 2002 tunnels achter onze stallen te plaatsen om daar onze mest te gaan drogen. Hierdoor konden we onze mest ook buiten Nederland afzetten. Ook bouwden we een loods waarin we voor een langere tijd mest konden opslaan.

We wilden graag uitbreiden om zo nog een inkomen te blijven houden in de toekomst. Eerst kozen we ervoor om aan een bestaande stal een stuk aan te bouwen, om zo ruimte te maken voor eierenopslag. In 2006 werd het systeem in het geheel een stuk naar achteren verplaatst. Hierdoor ontstond er voor in de stal de benodigde ruimte voor de opslag van eieren. Het bedrijf werd verder uitgebreid in 2006 door middel van het plaatsen van een nieuwe stal. Omdat er toen al sprake was van een kooiverbod kozen we ervoor om er een scharrelsysteem in te zetten. Deze stal biedt ongeveer plaats voor 26.000 kippen. In 2006 was de totale grootte van het bedrijf ongeveer 82.000 kippen.

In 2009 zijn we begonnen met het verkoop van eieren vanuit een automaat. Dit was een simpele kast waar de klanten hun eieren zo uit konden pakken en het geld in een bakje konden doen.

Omdat het kooiverbod er echt aan zat te komen besloten we om de andere 2 stallen om te bouwen naar het scharrelsysteem. In 2010 bouwden we de eerste stal om. Doordat deze werd omgebouwd konden we i.p.v. 30.000 kippen er nog maar 21.000 scharrelkippen houden.
De andere stal werd in 2011 omgebouwd naar het scharrelsysteem. Na het ombouwen van de stal konden er nog 12.000 scharrelkippen gehuisvest worden.

In 2012 hebben we besloten om de kast (eierenautomaat) te vervangen voor een echt eierenautomaat. Hier kunnen de klanten nog steeds 24 uur 7 dagen per week hun eieren kopen, klik hier voor meer informatie.

In 2018 is onze jongste dochter, Carolien, mede eigenaar geworden van het bedrijf.

De plannen lagen er al een tijd om uit te breiden, zodat we terug konden naar ons ‘oude’ aantal kippen. Door het ombouwen van kooisystemen naar scharrelsystemen was het totaal aantal kippen op het bedrijf aardig gedaald, van 82.000 kippen in 2006 naar 59.000 kippen. In 2019 zijn deze gerealiseerd. We hebben een nieuwe stal gebouwd. Deze nieuwe stal biedt plaats aan 27.000 kippen en deze is gebouwd volgens de standaarden van het beter leven keurmerk, 1 ster. De kippen hier kunnen zowel binnen als overdekt buiten scharrelen, in een zogeheten wintertuin.

Ook heeft onze eierenautomaat een upgrade gekregen. Deze is een stuk groter gemaakt en u kunt nu ook betalen met uw bankpas.