Kakelverse eieren uit Huijbergse eierautomaat


HUIJBERGEN – “Rechtstreeks van producent naar consument!” lacht Annelies van Hooijdonk. Ze heeft gelijk, want tussen de schuur waarin de 60.000 kippen van haar pluimveebedrijf wonen en de hypermoderne eierautomaat bevinden zich hooguit 20 meter. Kakelvers, vierentwintig uur per dag beschikbaar en zelfs contactloos te betalen: veel aantrekkelijker dan in Huijbergen wordt een eitje niet.

In de dagelijkse praktijk van hun pluimveebedrijf merken Annelies en Wim van Hooijdonk dat mensen steeds meer geïnteresseerd raken in de herkomst van hun voedsel. Een goede ontwikkeling, vinden ze: “Mensen zijn haast vergeten waar het eten in de supermarkt, en op hun bord, vandaan komt. We laten dat graag zien, we zijn open en eerlijk over wat we doen en leggen het graag uit.” Want de 60.000 kippen in het bedrijf van de familie Van Hooijdonk heten dan wel allemaal “kip”, het welzijn van elke individuele kip gaat Wim en Annelies aan het hart: “We willen dat het goed gaat met onze kippen. Zeker met dit warme weer zetten we graag een stapje extra, zodat ze het zo comfortabel mogelijk hebben.”

Smakelijk
Die extra zorg vertaalt zich in – volgens veel klanten – het smakelijkste eitje van de Brabantse Wal. De eieren van Pluimveebedrijf Van Hooijdonk liggen in ontelbare supermarkten door heel Nederland, maar worden ook gebruikt door veel restaurants in de regio. “Het Raedthuys in Hoogerheide en Pannenkoekenrestaurant De Koekebakker gebruiken onze eieren, en zo zijn er nog veel meer restaurants in de regio”, zegt Annelies. Zelfs restauranthouders maken regelmatig gebruik van de eierautomaat die al jaren op het erf van de familie Van Hooijdonk staat. Onlangs werd die automaat vernieuwd, en daar zijn Wim en Annelies trots op.

Hun nieuwe eierautomaat is niet alleen groter, hij biedt nu ook de mogelijkheid tot contactloos betalen. “Ouderwets betalen met munt- of papiergeld kan nog steeds, maar we willen het zo gemakkelijk mogelijk maken”, zegt Annelies, “en contactloos betalen past daar perfect bij.

Mooi is ook dat deze eierautomaat werkt volgens het First In First Out-systeem, zodat de eieren in de machine altijd vers blijven. En nogmaals de weg van producent naar automaat is zo ontzettend kort. We horen van heel veel klanten dat ze na één bezoek aan onze eierautomaat geen andere eieren meer willen. De Brabantse Wal Asperge is een geliefd streekproduct, en het is fijn te zien dat ook ons Brabantse Wal Ei zo gewaardeerd wordt. Dat ei is dus 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en nog contactloos te betalen ook! Er gaat niks boven kakelvers!”

bron: https://www.halsterse-zuidwestkrant.nl/nieuws/algemeen/16623/kakelverse-eieren-uit-huijbergse-eierautomaat-